Buitengewoon spelen met loose parts in MPI Sterrebos

Bij MPI Sterrenbos in Roeselare startte STEM-leerkracht Ilse Vanryckegem met loose parts play op de speelplaatsen. Ze gebruikt een praktisch systeem van blauwe tonnen en zorgt zo op vier speelplekken in een school met veel verschillende kinderen voor heel wat extra speelwaarde. Ilse vertelt hoe het begon, hoe het loopt en waar ze nog van droomt.

Lees meer
Loose parts congres - aftermovie

Beleef het loose parts congres mee: samen ontdekken, spelen en uitwisselen!

Lees meer
De 5 meest voorkomende opmerkingen over spelen met loose parts

...en hoe je ermee kan omgaan. Spelen met loose parts kan een heleboel rommel opleveren en wijkt af van het beeld dat mensen hebben van je werking. Soms zijn het de begeleiders zelf die twijfelen, soms de ouders die met een opmerking komen en misschien zien de buren vanuit de verte dat er bij jullie op een andere manier gespeeld wordt.

Lees meer
Spelen met loose parts in de zomerschool

De voorbije zomer experimenteerde de zomerschool van Malle met de loose parts-kist. Tijdens een voorbereidende vorming ontdekten de begeleiders zelf de mogelijkheden van het speelmateriaal. Er werd beslist om de box aan te bieden tijdens het vrije tijdsaanbod in de namiddag.

Lees meer
Herbekijk de gratis webinars

Als lancering van www.loosepartsplay.be gaven we twee keer een gratis webinar. Hetzelfde verhaal, een keer met focus op scholen, kinderopvang en georganiseerde werkingen en een tweede keer met focus op spelen bij je thuis. Je kan ze hier integraal herbekijken!

Lees meer

© 2024 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be
inhoud ontwikkeld samen met VDS vzw
fotografie door Wildebras & Speelmakers - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Schrijf in voor de update!

Laat je mailadres achter voor inspiratie en nieuws over loose parts play