Gratis webinar - starten met loose parts play

We vertellen je op een uurtje wat loose parts play is, tonen foto's en video's uit de praktijk én zetten je aan het denken over wat dit voor jouw locatie kan beteken. Schrijf je nu in!

Lees meer
"Nieuwsgierigheid brengt kinderen samen"

Dorien König werkt als leerkracht van groep 7 & 8 bij Montessorischool Rhenen. Hier spelen ze nu ruim een jaar met loose parts op het schoolplein tijdens buitenspeeltijd. “Deze manier van spelen werkt verbindend,” vertelt zij enthousiast. “Ik zie kinderen van alle leeftijden samen spelen. Ook kinderen die niet per se vrienden zijn. Nieuwsgierigheid brengt hen samen.”

Lees meer
Buitengewoon spelen met loose parts in MPI Sterrebos

Bij MPI Sterrenbos in Roeselare startte STEM-leerkracht Ilse Vanryckegem met loose parts play op de speelplaatsen. Ze gebruikt een praktisch systeem van blauwe tonnen en zorgt zo op vier speelplekken in een school met veel verschillende kinderen voor heel wat extra speelwaarde. Ilse vertelt hoe het begon, hoe het loopt en waar ze nog van droomt.

Lees meer
Loose parts congres - aftermovie

Beleef het loose parts congres mee: samen ontdekken, spelen en uitwisselen!

Lees meer
Dit was het Loose Parts congres!

We organiseerden niet één, maar wel twee loose parts congressen. Hoe het was? Dat zie, voel en lees je hier. We verzamelden de beste quotes en foto's.

Lees meer
Het verhaal van basisschool De Palster

Loose parts op de speelplaats: hoe organiseer je dat? De Palster is een basisschool in Moerbeke. Enkele jaren geleden startten ze met loose parts play en sindsdien gaan ze er volop voor! Leerkracht Tine Poppe vertelt:

Lees meer
Spelen met loose parts in de zomerschool

De voorbije zomer experimenteerde de zomerschool van Malle met de loose parts-kist. Tijdens een voorbereidende vorming ontdekten de begeleiders zelf de mogelijkheden van het speelmateriaal. Er werd beslist om de box aan te bieden tijdens het vrije tijdsaanbod in de namiddag.

Lees meer
De Kikoen-speelbox: een succesverhaal!

Bij Kikoen in Olen staat sinds deze zomer een zelf-ontwikkelde speelbox vol loose parts. Kinderbegeleidster Els zag het webinar rond spelen met loose parts en was meteen geprikkeld om te beginnen! Els vertelt:

Lees meer
De loose parts speelkist door de ogen van Jolien en Phil

Onlangs mocht mijn zoontje samen met enkele andere kinderen de ‘loose parts’ van Speelmakers uittesten. Een speelkist, box en ton boordevol met loose parts werden uitgestald in een lege loods, waarna er een tiental kinderen van 1 tot 10 jaar op losgelaten werden die de volledige vrijheid kregen om op ontdekking te gaan.

Lees meer
Herbekijk de gratis webinars

Als lancering van www.loosepartsplay.be gaven we twee keer een gratis webinar. Hetzelfde verhaal, een keer met focus op scholen, kinderopvang en georganiseerde werkingen en een tweede keer met focus op spelen bij je thuis. Je kan ze hier integraal herbekijken!

Lees meer

© 2024 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be
inhoud ontwikkeld samen met VDS vzw
fotografie door Wildebras & Speelmakers - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Schrijf in voor de update!

Laat je mailadres achter voor inspiratie en nieuws over loose parts play