Loose parts congres - aftermovie

Beleef het loose parts congres mee: samen ontdekken, spelen en uitwisselen!

Lees meer
Loose parts in een dansvoorstelling?!

Goele Van Dijck is oprichtster, danser en performer bij Dansgezelschap Nat Gras. Ze maakt dansvoorstellingen op maat van het jonge publiek voor families en scholen. In het kader van deze voorstellingen ontwerpt ze zintuiglijke speelplaatsen, waarin kinderen en hun begeleiders kunnen spelen, ontdekken en ervaren. Zo ontdekte ze de mogelijkheden van loose parts en ging ze zich er steeds meer in verdiepen. We stelden haar enkele vragen over haar ervaringen met loose parts.

Lees meer
De loose parts speelkist door de ogen van Jolien en Phil

Onlangs mocht mijn zoontje samen met enkele andere kinderen de ‘loose parts’ van Speelmakers uittesten. Een speelkist, box en ton boordevol met loose parts werden uitgestald in een lege loods, waarna er een tiental kinderen van 1 tot 10 jaar op losgelaten werden die de volledige vrijheid kregen om op ontdekking te gaan.

Lees meer
Herbekijk de gratis webinars

Als lancering van www.loosepartsplay.be gaven we twee keer een gratis webinar. Hetzelfde verhaal, een keer met focus op scholen, kinderopvang en georganiseerde werkingen en een tweede keer met focus op spelen bij je thuis. Je kan ze hier integraal herbekijken!

Lees meer
Pop up adventure play

Pop-Up Adventure Play is een Britse organisatie die vertrekt vanuit het idee dat de beste herinneringen aan onze kindertijd vaak de simpelste zijn, bijvoorbeeld spelen in de modder of in een boom klimmen. Via pop-up speelmomenten maken ze dit toegankelijk maken voor alle kinderen.

Lees meer
Scrapstore Playpod

De Scrapstore Playpod is een container gevuld met Loose Parts en bespeelbare afvalmaterialen. Het is een concept dat op scholen gebruikt wordt om speelkansen te bieden tijdens de speeltijden. Aan de start van de speeltijden gaat de container open en kunnen kinderen er materialen nemen om mee te spelen. Aan het einde van de speeltijd wordt alles opnieuw opgeborgen in de container.

Lees meer

© 2024 Speelmakers CV - BTW BE 0689.927.742 - info@speelmakers.be
inhoud ontwikkeld samen met VDS vzw
fotografie door Wildebras & Speelmakers - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Schrijf in voor de update!

Laat je mailadres achter voor inspiratie en nieuws over loose parts play